perjantai 23. lokakuuta 2015

Oakland Museum of California - paras paikka viettää perjantai-iltaa San Franciscon lahden alueella

Tanssiminen on sallittua, jopa suotavaa.
Oakland Museum of California, tuttavallisesti OMCA, on yksi miellyttävimmistä museoista joissa olen käynyt. Jos yleensä viihdyt museoissa, käy siellä. Jos yleensä et viihdy museoissa, käy silti. Jos voit, käy siellä perjantai-iltana. Silloin siellä nimittäin saa pääsyliput puoleen hintaan (alle 18-vuotiaat ilmaiseksi), tarjolla on elävää musiikkia sisäpihalla, katuruokaa ruokakärryistä, paikallisten pientuottajien laadukkaita oluita ja viinejä sekä opastettuja kierroksia näyttelyihin. Ei ihme, että paikalla oli paljon väkeä vauvasta vaariin, ja kaikilla tuntui olevan rento, hyvä meininki.

Koska jostain pitää aina valittaa, valitetaan siitä että ruokakärryihin oli aika pitkät jonot.
Jos et kuitenkaan osu perjantai-iltana Oaklandiin, kannattaa museoon silti mennä. Perusnäyttely on hienosti toteutettu, laaja mutta pysyy käsissä. Näyttelyssä on hienosti tavoitettu "pienten ihmisten" omia tarinoita, Esimerkiksi Kalifornian intiaanikansojen ja 1960-70 -lukujen yhteiskunnallisen murroskauden osastot oli toteutettu yhteistyössä paikallisten asukkaiden kanssa, siten että esillä oli henkilökohtaisia, yleensä aika arkipäiväisiä esineitä ja niihin liittyviä tavallisten ihmisten tarinoita, joko videolla tai lyhyinä teksteinä. Museossa on myös luonnontieteellinen osasto ja vaihtelevia teemanäyttelyitä.
Intiaanikansat kertovat OMCA:ssa tarinansa itse.
Paikallisia muistoja 1960-luvusta. Oaklandilaiset näyttävät muistavan sen synkkänä ja väkivaltaisena aikana.
Ronald Reaganin vaalijuliste, jolla hän pyrki republikaanien presidenttiehdokkaaksi 1968. Sillä kertaa hän hävisi.
Suuren laman aikaan 1920- ja 30-lukujen alussa monet Yhdysvaltain keskilännen asukkaat etsivät parempaa elämää Kaliforniasta. Usein he saapuivat tällaisilla ylilastatuilla T-mallin Fordeilla.
Kaliforniassa on keksitty monia asioita, muun muassa kannettava tietokone.
OMCA ei väistä vaikeiden ajankohtaisten asioiden käsittelyä.
Kävimme OMCA:ssa perjantai-iltana 26.6.2015

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti